.
.


Wat is er te doen in de omgeving....


Een kleine greep uit activiteiten en bezienswaardigheden in en om Estepona.
Over Estepona

Estepona is een kleine stad ten westen van Marbella met een totale bevolking van 70.000. Ondanks zijn populariteit als een toeristische trekpleister vanwege de nabijheid van hot spots, zoals Puerto Banus, heeft de stad veel van zijn Andalusische charme weten te behouden. Dit met zijn schilderachtige geplaveide straatjes, lokale restaurants, bars en bijzondere winkels en bodega.
Het gebied heeft acht golfbanen, zeven musea, een mooie jachthaven en een goed uitgerust strand. De gemeente strekt zich uit over meer dan 21 km langs de Middellandse Zee en omvat enkele van de beste en rustigste stranden aan de Costa del Sol. De ‘oude stad’, zoals ze bekend staat, ligt in een weelderig landschap en wordt beschut door de omringende bergen. Met de Middellandse Zee aan zijn voeten, is Estepona stiller dan andere steden aan de Costa del Sol.
Veel straten zijn alleen bestemd voor voetgangers en zijn geflankeerd met witgekalkte huizen versierd met kleurrijke geraniums.
De strandboulevard strekt zich uit over enkele kilometers. Je kunt heerlijk wandelen langs de Blauwe Vlag stranden van de stad. Aan de westkant, op slechts 8 minuten lopen vanaf het appartement ligt Estepona Marina, de thuisbasis van de vissersvloot en van winkels en restaurants, evenals een zondagmarkt. Estepona heeft uitstekende voorzieningen en faciliteiten, waaronder gezondheidscentra, privé-ziekenhuizen, scholen (onder andere Colegio San José, die meestal bovenaan de lijst van de beste scholen van Andalusië staat) en sport centra.


 

Marbella

De stad Marbella is al vele decennia één van de populairste toeristische bestemmingen in het zuiden van Spanje. Dit komt hoofdzakelijk door het uitstekende klimaat dat er het hele jaar heerst en door de vele prachtige hotels en accommodaties die er te vinden zijn. Marbella staat bekend om zijn uitstekende golfbanen en zijn er in de directe omgeving van de stad maar liefst tien te vinden. De belangrijkste attractie van Marbella blijft natuurlijk de boulevard waar het gros van de restaurants en de winkels te vinden zijn.
In tegenstelling tot veel andere badplaatsen in Spanje is Marbella niet ontstaan uit een slaperig vissersdorpje dat later een beroemde badplaats werd maar was het al ten tijde van de Romeinen een bekende plaats al stond Marbella indertijd bekend onder de naam Salduba. De huidige naam Marbella dankt de stad aan de Moorse overheersing.
Dat Marbella gezien wordt als een mondaine badplaats heeft hoofdzakelijk te maken met puerto Banús waar de jetset hun jachten heeft liggen. In de andere delen van Marbella is hier gelukkig maar weinig van te merken.

Gibraltar

Gibraltar is een Brits overzees gebied in het meest zuidelijk gelegen deel van het Iberisch Schiereiland. Bij de Vrede van Utrecht is besloten dat dit deel van het oorspronkelijk Spaans grondgebied voor altijd en eeuwig tot het Verenigd Koninkrijk zou gaan behoren. Vanaf 1713 is het schiereiland in Britse handen. In de loop der eeuwen hebben ze een flinke stempel weten te drukken op die voormalig stukje Spanje, zo is de voertaal er Engels en eet je er geen tapas, maar fish & chips. Om in Gibraltar te kunnen komen moet je fysiek een grens passeren, waar je grote kans hebt op paspoortcontrole. Verder is in dit overzees gebied een klein vliegveld te vinden, waarbij de doorgaande weg moet worden afgesloten zodat de vliegtuigen kunnen landen. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Rots van Gibraltar, dat voor een deel op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Het merendeel van de toeristen die in Gibraltar te vinden zijn, komen voor een dagje naar dit bijzondere schiereiland. Vanuit de Costa del Sol, Sevilla of andere delen in Andalusië ben je zo in Gibraltar. Vanuit Estepona is het ongeveer drie kwartier rijden. Hoe leuk is het om tijdens je vakantie even een bezoekje te brengen aan een stukje Brits grondgebied. Alles aan Gibraltar voelt Brits aan, het eten, de inwoners en zelfs het straatbeeld. Tijdens een dagje Gibraltar kun je zo goed als alle bezienswaardigheden highlights van Gibraltar bezoeken. De meest zijn te vinden op de Rots van Gibraltar of in het historische centrum. Kortom een dagje Gibraltar is een must do tijdens een vakantie in het zuiden van Spanje.

Caminito del Rey
De Caminito del Rey is een wandelpad dat loopt langs de diepe El Chorro kloof waar de rivier Rio Guadalhorce door heen stroomt. Het bestaat uit meerdere delen, maar het meest spectaculaire zijn de 2 delen waar het wandelpad ‘hangt’ aan de verticaal steile bergwand.

Officiële website


SHOPPING MALL LA CANADA
Dit is de grootste shopping mall van de Costa del Sol. Hier vindt u meer dan 150 winkels en grote merken als: Mango, Tommy Hilfiger, Ranger, Zara, Oysho, Lacoste, G-Star RAW, Levis, Soho Fashion, Benetton, Topshop, H&M, Adolfo Dominguez en Cache Shoes. Uiteraard kunt u hier gratis parkeren. Tip: ga vroeg in de middag, dan is het lekker rustig!

Officiële websiteE-mailen
Info
Instagram