.
.

De reis naar Estepona..

Vanuit Nederland, België en Duitsland per vliegtuig.
De Costa del Sol beslaat een kuststrook van ongeveer 300 kilometer die begint ten Oosten van Malaga en eindigt bij de rots van Gibraltar. Estepona ligt ongeveer in het midden, 20 minuten ten Westen van Marbella.
Het dichtstbijzijnde vliegveld Malaga ligt op 2,5 á 3 uur vliegen vanuit Nederland, België en Duitsland.
Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Bremen, Hamburg en Weeze vertrekken dagelijks (soms meerdere) vluchten.
Estepona is in 50 autominuten vanaf vliegveld Malaga (75 km) tegenwoordig voor veel Nederlanders gemakkelijk te bereiken. Mede dankzij het recentelijk verbeterde tolwegen net in de provincie Málaga: Eén rechte tol- (AP-7) en/of kustweg (A-7) leidt u direct naar Estepona.

Welke vliegtuigmaatschappijen vliegen naar Málaga.
Amsterdam: KLM - Transavia - Ryanair - Vueling - Iberia - Easyjet

Rotterdam: Transavia

Eindhoven: Transavia - Ryanair

Brussel: Ryanair- TuiFly - Vueling - Brussels Airlines

Brussel Charleroi: Ryanair

Bremen: Ryanair

Hamburg: Ryanair - CondorEurowings 

Düsseldorf-Weeze: Ryanair

Düsseldorf: Condor - Eurowings

Autoverhuur Airport Malaga. 

Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuur bedrijven gevestigd. Ook net buiten de luchthaven zitten een aantal verhuur bedrijven die middels een gratis shuttlebus u bij het bedrijf brengen. Daarnaast brengen ze u ook bij vertrek weer naar de Terminal. Het goedkoopste om te boeken via vergelijking sites en niet rechtstreeks via de website van de aanbieder. Een aantal goede vergelijking sites zijn:  Ryanair Autoverhuur, Booking.com autoverhuur, Easyterra en Rental Cars. Het beste kunt u ruim van te voren uw auto boeken, zeker in de (school)vakantie periodes. Eenmaal aangekomen op Malaga Airport vindt u de autoverhuur bedrijven onder de bagage aankomsthal. Dit staat ook duidelijk aangegeven. Bij retour volgt u de borden (“Car rental return”). Bij de meeste autoverhuurders is het niet toegestaan de huurauto mee te nemen naar Marocco. De verhuur bedrijven die net buiten de luchthaven zitten met een shuttle dienst zijn o.a. Malagacar.com en Marbesol. Deze shuttle diensten vind u buiten de aankomsthal. Let wel dat je bij alle verhuur bedrijven in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs en een creditkaart!

Met de bus is het ook een optie om naar Estepona te reizen. Er gaat een rechtstreekse buslijn vanaf Malaga Airport, deze dienst wordt uitgevoerd door Avanza. Deze rit duurt ongeveer een uurtje. Tickets hiervoor zijn eenvoudig online te koop. Helaas rijden er geen treinen naar Estepona. Als u geen auto wilt huren en ook geen zin heeft in een ritje met de bus dan is een taxi ook een optie. Via internet zijn er heel veel aanbieders beschikbaar, maar let goed op de prijs, deze kunnen enorme verschillen. Een aantal goedkopere taxi diensten zijn: Happy Tranfers en Estopona Taxis.

Hoewel vliegen voor ons de snelste en meest comfortabele manier van reizen is, beslaat de autoreis naar Estepona ongeveer 24 uur. De meeste maken in dit geval een nacht stop in Zuid-Frankrijk of het Noorden van Spanje. Autohuur is zeer betaalbaar in Spanje en daarom in de meeste gevallen de beste optie in combinatie met vliegen.

E-mailen
Info
Instagram