.
.


Informatie over Estepona

Estepona is een kleine stad ten westen van Marbella met een totale bevolking van 70.000. Ondanks zijn populariteit als een toeristische trekpleister vanwege de nabijheid van hot spots, zoals Puerto Banus, heeft de stad veel van zijn Andalusische charme weten te behouden. Dit met zijn schilderachtige geplaveide straatjes, lokale restaurants, bars en bijzondere winkels en bodega.
Het gebied heeft acht golfbanen, zeven musea, een mooie jachthaven en een goed uitgerust strand. De gemeente strekt zich uit over meer dan 21 km langs de Middellandse Zee en omvat enkele van de beste en rustigste stranden aan de Costa del Sol. De ‘oude stad’, zoals ze bekend staat, ligt in een weelderig landschap en wordt beschut door de omringende bergen. Met de Middellandse Zee aan zijn voeten, is Estepona stiller dan andere steden aan de Costa del Sol.
Veel straten zijn alleen bestemd voor voetgangers en zijn geflankeerd met witgekalkte huizen versierd met kleurrijke geraniums.
De strandboulevard strekt zich uit over enkele kilometers. Je kunt heerlijk wandelen langs de Blauwe Vlag stranden van de stad. Aan de westkant van de stad ligt Estepona Marina, de thuisbasis van de vissersvloot en van winkels en restaurants, evenals een zondagmarkt. Estepona heeft uitstekende voorzieningen en faciliteiten, waaronder gezondheidscentra, privé-ziekenhuizen, scholen (onder andere Colegio San José, die meestal bovenaan de lijst van de beste scholen van Andalusië staat) en sport centra.
Alle informatie voor uw vakantie in Estepona
Agenda - Turismo Estepona
Handige telefoonnummers

 Plaza de las Flores
Misschien wel de leukste plek in heel Estepona is het Plaza de las Flores. Dit authentieke oude pleintje is prachtig versierd met massa’s bloemen, creatieve muurschilderingen en een grote fontein midden in het plein. Het grote aantal bloemen zijn trouwens wat het Plaza de las Flores haar naam geven, vertaald: het bloemenplein.
Overdag is het een rustig plein vol gezellige terrasjes en spelende kinderen. Mensen komen er dan voor hun ontbijt of om de krant te lezen. Maar zodra de zon ondergaat veranderd het Plaza de la Flores van een leuk familievriendelijk pleintje in het epicentrum van uitgaan in Estepona. De meeste van die onschuldig lijkende huisjes zijn namelijk bars en terrasjes.


Castillo de San Luis
een klein 200 meter lopen vanaf het Plaza de la Flores ligt het oude Castillo de San Luis. Het kasteel is gebouwd in de 16e eeuw voornamelijk voor bescherming tegen piraterij maar ook voor andere potentiële bedreigingen. Het kasteel is sinds deels gerenoveerd en open voor publiek. Vlakbij ligt het historisch museum van Estepona waar je veel informatie zult vinden over de geschiedenis van het kasteel en de stad.Estepona Orchid House
Estepona is een van de weinige steden aan de Costa del Sol die echt authentiek is weten te blijven. Toch heeft ook deze stad het niet kunnen laten om de 21e eeuw binnen te laten, en dat is maar goed ook. Aan de rand van de centrale stad is namelijk het grote Estepona Orchid House gebouwd, een gigantische botanische tuin met duizenden soorten bloemen en een 30 meter hoge waterval!
Estepona is immers ‘de tuin van de Costa del Sol’. In het gebouw groeien maar liefst 1500 verschillende soorten orchideeën en nog velen andere soorten planten en bloemen uit het Middellandse zeegebied en Azië. De grootste koepel van het Orchid House is 33 meter hoog en wordt s’avonds blauw verlicht. Buiten het gebouw ligt een park van 1000 vierkante meter met grote vijver, palmbomen en nog veel meer bloemen.
 

Overige bezienswaardigheden in Estepona zijn:
- Parroquia Nuestra Señora De Los Remedios, een katholieke kerk uit de 18e eeuw met een 15 meter hoge klokkentoren
- Plaza Antonia Guerrero, een groot plein vlakbij het centrum met palmbomen, veel muurschilderingen en een fontein
- Parque del Calvario, een groot natuurpark is Estepona met grote meren, een waterval, en een paar fonteinen en standbeelden
- Toore del Reloj, een 20 meter hoge klokkentoren in het centrum van Estepona
- Plazoleta Ortiz, een vierkant plein op de kruising van meerdere winkelstraten en met uitzicht op zee

Een dagje strand in Estepona
De Costa del Sol is door heel Europa bekend om haar prachtige gouden zandstranden, en Estepona is daar geen uitzondering op. En met een kuststrook van 21 km en tientallen verschillende stranden is er voor ieder wel wat wils. Of je nou wilt relaxen of sporten, met je familie of met een groep vrienden bent.

Playa de la Rada: voor een relaxt dagje strand, direct aan het appartement.
Het Playa de la Rada is het hoofdstrand van Estepona. Dit betekent dat alles dat je ooit nodig kunt hebben hier aanwezig is. Zo kun je ligbedden huren, zijn er douches en wc’s en is er een strandwacht met EHBO. Daarnaast loopt langs dit strand natuurlijk de grote boulevard van Estepona. Hierdoor zijn leuke restaurants, terrasjes en winkeltjes nooit ver weg.
Het Playa de la Rada bestaat uit fijn zand en heeft een blauwe vlag gekregen. Het strand kan best druk worden maar het vinden van een goede plek hoort geen probleem te zijn. Voor het appartement is ook een gedeelte strand rookvrij.

Playa el Cristo: voor gezinnen
Ten westen van de haven van Estepona ligt het maanvormige strand Playa el Cristo. Dit strand en is het kindvriendelijke van allemaal. Zo is het zand fijn en het water ondiep. Daarnaast liggen er aan het strand een aantal speeltuinen.
Verder kun je aan het Playa el Cristo lichte watersport beoefenen zoals pedellen en kanoën. Aan het strand liggen enkele goede restaurants.

El Saladillo: voor watersporters
Zo’n 10 minuten rijden vanuit Estepona ligt El Saladillo. Dit strand bestaat voor het grootste deel van stenen en kiezels en is dus wat minder geschikt voor een normale stranddag. Het strand is echter wél geschikt voor watersport. Hier kun je zeilen, paddlesurfen of vliegeren. Daarnaast zorgt het gebrek aan zand voor helderder water waardoor dit de beste plek is voor snorkellaars in Estepona.

Playa de Arroyo las Cañas-Velerín: voor privacy
Dit 2 km lange strand ligt tussen Estepona en Marbella in. Het Playa de Arroyo is veel minder druk dan de andere stranden op deze lijst en wordt bijna alleen bezocht door mensen uit de regio. Het strand ligt in een prachtige natuurlijke omgeving en nudisme is hier toegestaan.

De boulevard van Estepona
Langs de 2 km aan strand van Estepona loopt een lange en brede boulevard. Deze promenade bestaat uit mooie witte en rode tegels en is goed verzorgd. Op veel plekken langs de boulevard loopt een klein parkje met palmbomen, bloemen, een terrasje en een speeltuin. Langs het strand staan op sommige plekken strandterrasjes en beachclubs en soms word het live muziek gespeeld. Daarnaast kun je hier heerlijk shoppen.

Shoppen
Als je op vakantie bent dan wil je natuurlijk ook eens een keer gaan shoppen. Of je nou een souvenir, zwemspullen, kleren of accessoires wilt kopen. Gelukkig zijn deze spullen, en nog veel meer, gewoon te koop aan de boulevard van Estepona.
Wil je boodschappen doen in Estepona dan kun je het beste naar het centrum toe, waar plaatselijke boeren dagelijks hun eten aanbieden. Net iets buiten de centrale stad liggen de grote supermarkten zoals Aldi, Carrefour en Lidl. Daarnaast is er een grote markthal bij de haven waar elke week een markt plaatsvindt.

Bezoek de markt
Net als in de meeste andere Spaanse kustplaatsen vind er elke week in Estepona een markt plaats. Op zondag kun je dan sieraden, kleding en souvenirs halen in de grote jachthaven van de stad. Ben je echter op zoek naar vers Spaans groente, fruit en vis dan kun je terecht in het historisch centrum van de stad, waar dit heerlijke Spaanse eten op een dagelijkse markt wordt verkocht.

Uitgaan in Estepona
Al lijkt Estepona overdag een rustige stad komt het s’avonds echt tot leven. De boulevard en het centrum raken dan vol met mensen. Het nachtleven in Estepona bestaat voornamelijk uit bars maar er zijn ook een stuk of drie discotheken. Verreweg de grootste hiervan is Mosaic Music Club. De bekendste bar van de stad is Louie Louie Rock Live Estepona. Zijn de bars van Estepona niet genoeg voor jou dan kun je de grote toeristenstad Marbella een bezoekje brengen.

Uiteten in Estepona
Op vakantie wil je natuurlijk heerlijk kunnen eten. Spanje staat immers bekend om de verse vis, de heerlijke tapas en natuurlijk de traditionele paella. En aangezien Estepona van oorsprong een vissersdorpje is kun je ook hier van deze heerlijke gerechten genieten. Maar er is meer keus dan dat.

E-mailen
Info
Instagram